Stichting Mensenrechten onthult meer ontvangers van het Bitcoin-ontwikkelingsfonds

Veröffentlicht von

De Stichting voor Mensenrechten heeft de tweede ronde van begunstigden voor haar Bitcoin-ontwikkelingsfonds aangekondigd.
De gekozen personen werken aan hulpmiddelen om het nut van Bitcoin voor onafhankelijke journalisten en activisten te vergroten.
De belangstelling voor financiering van niet-commerciële Bitcoin-ontwikkelaars groeit dankzij de inspanningen van HRF en anderen.

De Mensenrechtenstichting heeft zojuist de tweede begunstigden van haar Bitcoin-ontwikkelingsfonds aangekondigd. Het fonds, dat in juni is gelanceerd, richt zich op de financiering van ontwikkelaars die streven naar meer privacy en censuurbestrijdingsmiddelen voor het netwerk.

De drie gelukkige Bitcoin-ontwikkelaars zijn Openoms (@openoms), Evan Kaloudis (@evankaloudis) en Fontaine (@Fonta1n3). Volgens Bitcoin-ontwikkelingsbeurzen tracker Words ontvangt elk van hen 1 BTC (~11.350 dollar op het moment van schrijven) om hun onderzoek te financieren.

Stichting Mensenrechten: Het bevorderen van de Bitcoin-privacy om het wereldwijde activisme te ondersteunen

De ontvangers werken of aan privacybevorderende tools of aan manieren om Bitcoin Evolution functioneler te maken voor activisten. Openoms is de maker van JoinInbox, een grafische gebruikersinterface voor de CoinJoin-implementatie JoinMarket.

Evan Kaloudis is de maker van Zeus, een iOS- en Android-applicatie waarmee gebruikers vanaf hun telefoon verbinding kunnen maken met Bitcoin of Lightning nodes. Het stelt gebruikers in staat om Bitcoin- en Lightning-betalingen overal te bevestigen zonder te vertrouwen op gegevens van derde partijen.

Fontaine is de maker van Fully Noded, een open-source iOS-applicatie die gebruikers ook in staat stelt om via een mobiele telefoon met hun eigen Bitcoin te communiceren. Daarnaast stelt de financiering Fontaine in staat om te werken aan een Tor-gebaseerde webapplicatie om de Fully Noded-applicatie toegankelijker te maken.

HRF BTC Developer Fund ontvangt $130.000 in de eerste twee maanden.

Volgens een blogpost waarin de nieuwe ontvangers worden beschreven, heeft het HRF-fonds meer dan 130.000 dollar ontvangen in de twee maanden na de lancering. Achtendertig niet-gespecificeerde donoren hebben bijgedragen aan de telling.

HRF kondigde begin juni voor het eerst haar Bitcoin-ontwikkelingsfonds aan. De eerste ontvanger was de Britse ontwikkelaar Chris Belcher. De Bitcoin-privacydeskundige kreeg financiering om zijn werk aan CoinSwap, een niet-bewaarbaar, privacybevorderend hulpmiddel, voort te zetten.

Bitcoin bood eerder een nuttig betaalmiddel voor verschillende activisten en mensenrechtenactivisten. Voorbeelden hiervan zijn WikiLeaks en de Hong Kong Free Press. Na de lancering van het fonds gaf de chief strategy officer van HRF, Alex Gladstein, commentaar:

„Mensenrechtenactivisten en verslaggevers over de hele wereld worden geconfronteerd met toenemende financiële repressie in de vorm van bevroren bankrekeningen, beperkingen op buitenlandse financiering, toezicht op betalingen, en algemene moeilijkheden bij het verdienen van inkomsten of het ontvangen van donaties. Bitcoin kan voor hen een krachtig hulpmiddel zijn.“

Niet-bedrijfsmatige Bitcoin-ontwikkelaarsfondsen Groeiend in populariteit

Bij gebrek aan het soort financiering dat latere projecten via ICO of beloningen voor ontwikkelaars op netwerkniveau ontvangen, zijn de Bitcoin-ontwikkelaars tot nu toe grotendeels afhankelijk geweest van financiering uit bedrijfsbronnen. Een BitMEX-blogpost van maart laat zien dat een groot deel van de financiering op dit moment afkomstig is van commerciële belangen.

De laatste tijd is er echter meer belangstelling van niet-bedrijfseigenaren. Naast de inspanningen van HRF hebben Matt Odell en Dennis Reimann vorige maand de Bitcoin Dev List gelanceerd als een middel voor ontwikkelaars om direct private financiering te ontvangen.

De site geeft een lijst van ontwikkelaars die actief werken aan het Bitcoin-protocol. Samen met korte beschrijvingen van hun huidige werk, worden er links naar donaties gegeven. Deze stellen elk individu in staat om projecten te ondersteunen die zij belangrijk vinden voor de toekomst van BTC.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert